Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny żurek vel barszcz biały. Najlepiej będzie smakował po Sylwestrze ;)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Z wywaru wyjąć miesiwa, wrzucić pokrojoną marchewke i pietruszkę, pokrojone grzybki i przyprawy (oprócz majeranku). Jak juz wszystko bedzie miękkie, wrzucić pokrojony drobno boczek, mięsa wedle uznania (ja wrzuciłam pokrojona szynkę domowej roboty - ze wsi :))) i biala kiełbaskę). Dodac pokrojone w kostkę ziemniaki - gotować aż będą miękkie. Dodać dobrze wymieszany zakwas. Podgotować kilka minut, doprawić majerankiem i śmietaną.
Smacznego :)) 28.12009