Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny żurek vel barszcz biały. Najlepiej będzie smakował po Sylwestrze ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1629
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2590
Składniki
Z wywaru wyjąć miesiwa, wrzucić pokrojoną marchewke i pietruszkę, pokrojone grzybki i przyprawy (oprócz majeranku). Jak juz wszystko bedzie miękkie, wrzucić pokrojony drobno boczek, mięsa wedle uznania (ja wrzuciłam pokrojona szynkę domowej roboty - ze wsi :))) i biala kiełbaskę). Dodac pokrojone w kostkę ziemniaki - gotować aż będą miękkie. Dodać dobrze wymieszany zakwas. Podgotować kilka minut, doprawić majerankiem i śmietaną.
Smacznego :)) 28.12009