Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
1 Mąkę zmieszaj z taką ilością wrzątku, aby powstało rzadkie ciasto. Wystudź, zmieszaj z 3/4 l letniej wody. Dodaj skórkę od chleba. Masę przelej do glinianego naczynia. Przykryj gazą, pozostaw na 3 dni w temperaturze pokojowej - w tym czasie z ciasta powstanie zakwas. 2 Grzyby namocz. Do 1l wrzątku włóż pokrojoną włoszczyznę i odcedzone grzyby. Gotuj 30 min, wywar przecedź. Grzyby drobno pokrój i włóż do wywaru. Dodaj 2-3 szklanki zakwasu i roztarty czosnek. Gotuj 30 min. Po 15 min gotowania dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, a na 5 minut przed końcem - plastry kiełbasy. Zupę polej tłuszczem i skwarkami ze słoniny.