Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
1 Mąkę zmieszaj z taką ilością wrzątku, aby powstało rzadkie ciasto. Wystudź, zmieszaj z 3/4 l letniej wody. Dodaj skórkę od chleba. Masę przelej do glinianego naczynia. Przykryj gazą, pozostaw na 3 dni w temperaturze pokojowej - w tym czasie z ciasta powstanie zakwas. 2 Grzyby namocz. Do 1l wrzątku włóż pokrojoną włoszczyznę i odcedzone grzyby. Gotuj 30 min, wywar przecedź. Grzyby drobno pokrój i włóż do wywaru. Dodaj 2-3 szklanki zakwasu i roztarty czosnek. Gotuj 30 min. Po 15 min gotowania dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, a na 5 minut przed końcem - plastry kiełbasy. Zupę polej tłuszczem i skwarkami ze słoniny.