Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 21
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 114
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2008
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9983
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 21
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 114
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2008
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9983
Składniki
Wątróbki oczyściłem , opłukałem . Upiekłem na natłuszczonej blaszce w temperaturze 170 stopni C. ( natłuściłem smalcem gęsim ). Jajka ugotowałem na twardo , posiekałem ( powinny być pokrojone dość drobno ). Cebulę posiekałem , zeszkliłem na rozgrzanym gęsim smalcu , lekko przyrumieniłem. Ostudzone wątróbki pokroiłem na drobne kawałki ( można zmielić , ale ja wolę czuć grudki). , wymieszałem z jajkiem i cebulą. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wątróbki można też dusić na tłuszczu ze smażenia cebuli. Odstawiłem do lodówki na ok. 2 godziny , aby smaki się przegryzły. Udekorować posiekanymi jajkami , których cześć odłożyłem oraz posiekanym koperkiem. Można podawać z grzankami , ogórkiem , macą ( do wyboru wg preferencji ).