Do góry

Przekąski Przepis na:

Żydowski kawior

Żydowski kawior

Autor:

Przepisów i artykułów: 2157 Ocena: 48000

Dodano:

Odsłon: 3141

O :)

Składniki

  • 1 kg wątróbek drobiowych
  • 2 łyżki smalcu gęsiego
  • 8 jajek
  • 300 g cebuli
  • sól ,pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbki oczyściłem , opłukałem . Upiekłem na natłuszczonej blaszce w temperaturze 170 stopni C. ( natłuściłem smalcem gęsim ).
    Jajka ugotowałem na twardo , posiekałem ( powinny być pokrojone dość drobno ).
    Cebulę posiekałem , zeszkliłem na rozgrzanym gęsim smalcu , lekko przyrumieniłem.
    Ostudzone wątróbki pokroiłem na drobne kawałki ( można zmielić , ale ja wolę czuć grudki). , wymieszałem z jajkiem i cebulą. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem.
    Wątróbki można też dusić na tłuszczu ze smażenia cebuli.
    Odstawiłem do lodówki na ok. 2 godziny , aby smaki się przegryzły.
    Udekorować posiekanymi jajkami , których cześć odłożyłem oraz posiekanym koperkiem.
    Można podawać z grzankami , ogórkiem , macą ( do wyboru wg preferencji ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mironina 16 kwietnia 2015 jest to przepyszna przystawka, pierwszy raz jadłam, kilka lat temu "U Fryzjera" w Kazimierzu Dolnym, kilka razy robiłam (na kaczym tłuszczu, bo taki miałam), pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń