Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1994
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5855
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1994
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5855
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Składniki
Wątróbki oczyściłem , opłukałem . Upiekłem na natłuszczonej blaszce w temperaturze 170 stopni C. ( natłuściłem smalcem gęsim ). Jajka ugotowałem na twardo , posiekałem ( powinny być pokrojone dość drobno ). Cebulę posiekałem , zeszkliłem na rozgrzanym gęsim smalcu , lekko przyrumieniłem. Ostudzone wątróbki pokroiłem na drobne kawałki ( można zmielić , ale ja wolę czuć grudki). , wymieszałem z jajkiem i cebulą. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wątróbki można też dusić na tłuszczu ze smażenia cebuli. Odstawiłem do lodówki na ok. 2 godziny , aby smaki się przegryzły. Udekorować posiekanymi jajkami , których cześć odłożyłem oraz posiekanym koperkiem. Można podawać z grzankami , ogórkiem , macą ( do wyboru wg preferencji ).