Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Wątróbki oczyściłem , opłukałem . Upiekłem na natłuszczonej blaszce w temperaturze 170 stopni C. ( natłuściłem smalcem gęsim ). Jajka ugotowałem na twardo , posiekałem ( powinny być pokrojone dość drobno ). Cebulę posiekałem , zeszkliłem na rozgrzanym gęsim smalcu , lekko przyrumieniłem. Ostudzone wątróbki pokroiłem na drobne kawałki ( można zmielić , ale ja wolę czuć grudki). , wymieszałem z jajkiem i cebulą. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wątróbki można też dusić na tłuszczu ze smażenia cebuli. Odstawiłem do lodówki na ok. 2 godziny , aby smaki się przegryzły. Udekorować posiekanymi jajkami , których cześć odłożyłem oraz posiekanym koperkiem. Można podawać z grzankami , ogórkiem , macą ( do wyboru wg preferencji ).