Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienko pokrojone buraczki wraz z półplasterkami cebuli w zalewie słodko kwaśnej pasteryzowane w słoiczkach. Doskonały dodatek do dań głównych oraz zimnych mięs.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 424
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 424
Składniki
- Buraczki myjemy i gotujemy w garnku do momentu aż będą ,, aldente " - Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki. - Do garnka wlewamy ocet, wodę, oraz wsypujemy sól, cukier i wszystkie przyprawy - zagotowujemy. - Buraczki po ugotowaniu studzimy i szatkujemy na małej szatkownicy na cienkie krążki. - Do wyparzonych słoiczków wkładamy tak poszatkowane buraczki przekładając je półplasterkami cebuli. - Zalewamy zalewą i zakręcamy słoiczki - pasteryzujemy około 15 minut. Z podanych proporcji uzyskamy 6-8 słoiczków doskonałego dodatku do potraw zimnych i gorących a dodatkowo możemy go długo przechowywać. Życzę smacznego!