Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki to jedne z moich ulubionych owoców. Powidła i dżemy śliwkowe przygotowuję co roku. Eksperymentuję przy tym z różnymi dodatkami. Tym razem są to orzechy włoskie, które nadały dżemowi ciekawego smaku.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3780
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 226
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 186
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3780
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 226
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 186
Składniki
Śliwki myjemy, przekrajamy na pół i usuwamy pestki. Rozdrabniamy blenderem i łączymy z Kofiturexem (Gellwe). Zagotowujemy, ciągle mieszając. Dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz orzechy. Mieszamy i gotujemy 5-10 minut. Po tym czasie przelewamy do słoików, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem, aż ostygną.