Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby jesieni zamknięte w słoiku :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34636
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 894
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 179
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3838
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34636
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 894
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 179
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3838
Składniki
Do rondelka wlać ocet i wodę, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i przykryć pokrywką. Zalewę gotować 10 minut i zostawić do wystudzenia.
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku, odsączyć. W dużym garnku zalać grzyby wodą i gotować na małym ogniu 30 mniut. Odcedzić na sicie. Zimne układać w słoikach, przekładając krążkami z cebuli, i zalać zalewą, pamiętając o równoczesnym rozłożeniu przypraw z zalewy w każdym słoiku. Zakręcić i pasteryzować 15-20 minut.