Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawa do leczo z cukinii na zimę i nie tylko. Wystarczy podsmażyć kiełbaskę z cebulką , dodać zawartość słoika i cieszyć się smakiem nawet zimą.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Składniki
Cukinie myję, obieram ze skórki i kroję w kostkę. Z papryki wycinam nasiona i kroję w drobną kostkę. Pomidory myję , parzę i zdejmuję skórkę. Kroję w kostkę.
W garnku rozgrzewam olej , podsmażam paprykę z cukinią ok. 5 minut. Solę i pieprzę. Następnie dodaję pomidory i wszystko razem duszę na wolnym ogniu 20 minut. Od czasu do czasu mieszam.
Gorącym leczo napełniam wyparzone słoiki i dobrze zakręcam. Układam w garnku na ściereczce , zalewam wodą do 3/4 słoika i gotuję na małym ogniu 15 minut. Pozostawiam do ostudzenia.