Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2993
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2993
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Zerwane maliny dokładnie przebrać i układać w dużym garnku, przesypując warstwami cukru. Zostawić na noc. Następnego dnia kilka razy przemieszać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Wstawić na mały ogień i podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania. Po godzinie dodać dodać sok z cytryny i sprawdzić czy odpowiada nam ilość cukru. Jeśli są za mało słodkie- dodajemy. Doprowadzamy do zagotowania i ponownie odstawiamy na noc. Dopiero po tym czasie przekładamy maliny do wyparzonych, niewielkich słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Te porcję malin zrobiłam bez usuwania pestek. Będą do ciast.