Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może byc cos lepszego niż ogórki małosolne własnej roboty?
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Składniki
1. Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie i dokładnie umyć, umieścić w dużym słoju lub kilku mniejszych półtoralitrowych słoikach. 2. Dodać obrane i przekrojone na połówki ząbki czosnku, obrany i pokrojony na kilka kawałków chrzan, koper. 3. W dużym słoju lub kamiennym pojemniku do kieszenia układamy ogórki na przemian z dodatkami. 4. Wszystko zalewamy posoloną wodą (soli dajemy po czubatej łyżce stołowej soli na 1 litr wody, dokładnie mieszamy). Całe ogórki powinny być przykryte zalewą. Przykryć gazą i zabezpieczyć lub docisnąć spodeczkiem. Odstawić w zacienione miejsce na 3 - 5 dni (w zależności od temperatury pomieszczenia).