Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 234
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 234
Składniki
Ogórki obrać ze skórki, opłukać i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół lub więcej części. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 30 minut. Następnie odcedzić z soku. Do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier, całość razem wymieszać i zagotować. Następnie zalewę ostudzić. Koper opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Do czystych i suchych słoików włożyć koper, czosnek pokrojony w plasterki, ziarenka pieprzu i rodzynki. Następnie włożyć ogórki i zalać zalewą (na ogórki również można położyć kilka rodzynek). Dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut. Ostudzić. Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy. Składniki wystarczą na około 8 słoików po 700 ml. Smacznego.