Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z patisonów na zimę
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Składniki
Patisony myję kroję w mniejsze części ,do każdego słoika daje koper ząbek czosnku kilka ziaren gorczycy i ziela angielskiego i układam patisony w słoikach ciasno następnie zalewam gorąca zalewa z wody octu cukru i soli zakradam ,
Słoiki pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostygnięcia