Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3982
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3982
Składniki
Obrać ogórki, wydrążyć łyżką stołową i nasolić na noc. Rano wysuszyć ręcznikami papierowymi lub tradycyjnym lnianym i pokroić płaty. Zalać wrzątkiem ( proporcja zalewy 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu). Popołudniu powtórzyć parzenie. Zagotować nową zalewę 3 szkl. wody i 1/2 szkl. octu. Wieczorem zlać wodę z ogórków. Zagotować następną zalewę 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu i 1/2 szkl. cukru. Jak ktoś lubi słodsze można dodać całą szkl. cukru. Gdy się będzie gotować wsypać osączone ogórki i zagotować. Gorące włożyć do słoików, dodać kawałki cebuli i kawałki chrzanu i łyżeczkę gorczycy na słoik. Zalać zalewą z rondla i zamykać na gorąco.