Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos chilli jest wspaniałym dodatkiem do wędlin,mięs jak również dodatek do sosów.Ja słoiczek sosu dostałam wraz z przepisem i wczoraj zabrałam się do pracy i z tego powstało kilka fajnych słoiczków sosu chilli.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Papryczki również tak przygotować(tylko należy pamiętać o rękawiczkach bo papryczki chilli są bardzo ostre i pózniej ręce bardzo by piekły). Czosnek obrać. Wszystkie składniki skręcić przez maszynkę. Gotować 20 min.
Po 20 minutach gotowania dodać pozostałe składniki i również gotować 20 min. Sos pozostawić do przestygnięcia,w między czasie przygotować słoiczki i garnek do pasteryzowania słoików. Słoiki z sosem pasteryzować od 15-20 min. SMACZNEGO!!!!