Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśny dodatek do mięsa i wędlin, tan trochę nietypowy bo z ogrodowej begonii. Zapach który się unosi podczas duszenia begonii jest cudowny a smak nieziemski. Koniecznie wypróbujcie. Łodygi begonii powinny być jędrne nie zdrewniałe,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Przydomowe begonie dobrze opłukać, oderwać zdrewniałe części. Jabłka, opłukać, pokroić w kostkę, gniazda nasienne wyrzucić. Jabłka i pokrojoną begonię dusić z 1 łyżką cukru i sokiem z cytryny. Garnek przykryty i od czasu do czasu mieszać. Dusić kilka, kilkanaście minut do częściowego rozpadnięcia owoców i kwiatów. Pod koniec można doprawić solą i pieprzem.