Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśny dodatek do mięsa i wędlin, tan trochę nietypowy bo z ogrodowej begonii. Zapach który się unosi podczas duszenia begonii jest cudowny a smak nieziemski. Koniecznie wypróbujcie. Łodygi begonii powinny być jędrne nie zdrewniałe,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Składniki
Przydomowe begonie dobrze opłukać, oderwać zdrewniałe części. Jabłka, opłukać, pokroić w kostkę, gniazda nasienne wyrzucić. Jabłka i pokrojoną begonię dusić z 1 łyżką cukru i sokiem z cytryny. Garnek przykryty i od czasu do czasu mieszać. Dusić kilka, kilkanaście minut do częściowego rozpadnięcia owoców i kwiatów. Pod koniec można doprawić solą i pieprzem.