Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśny dodatek do mięsa i wędlin, tan trochę nietypowy bo z ogrodowej begonii. Zapach który się unosi podczas duszenia begonii jest cudowny a smak nieziemski. Koniecznie wypróbujcie. Łodygi begonii powinny być jędrne nie zdrewniałe,
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5472
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5472
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
Przydomowe begonie dobrze opłukać, oderwać zdrewniałe części. Jabłka, opłukać, pokroić w kostkę, gniazda nasienne wyrzucić. Jabłka i pokrojoną begonię dusić z 1 łyżką cukru i sokiem z cytryny. Garnek przykryty i od czasu do czasu mieszać. Dusić kilka, kilkanaście minut do częściowego rozpadnięcia owoców i kwiatów. Pod koniec można doprawić solą i pieprzem.