Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki idealne na zimę. Przepis trochę pracochłonny /ścieranie na tarce/ ale z pewnością ten trud się opłaca bo buraki są przepyszne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8403
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8403
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 506
Składniki
Buraczki myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebule, czosnek obieramy i drobno siekamy. Cukier, ocet, cebule, czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe, goździki i sól zagotowujemy i gotujemy przez 2-3 min. Odstawiamy na 10 min. a następnie przecedzamy i czystą zalewę dodajemy do buraczków. Mieszamy, przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.