Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki idealne na zimę. Przepis trochę pracochłonny /ścieranie na tarce/ ale z pewnością ten trud się opłaca bo buraki są przepyszne.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24807
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24807
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Buraczki myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebule, czosnek obieramy i drobno siekamy. Cukier, ocet, cebule, czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe, goździki i sól zagotowujemy i gotujemy przez 2-3 min. Odstawiamy na 10 min. a następnie przecedzamy i czystą zalewę dodajemy do buraczków. Mieszamy, przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.