Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mamy mojego męża i już z nami zostanie gdyż ta sałatka nam bardzo zasmakowała :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Buraki myjemy i gotujemy w skórce, obieramy dopiero po ugotowaniu. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Białą kapustę cienko siekamy i dodajemy do buraków. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z burakami i kapustą. Składniki zalewy zagotowujemy, wlewamy do warzyw i całość mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do czystych słoików, zalewamy pozostałą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut. Smacznego :)