Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata na dłużej i na to aby móc cieszyć się smakiem tej pysznej i zdrowej zupy przez cały rok. Botwinkę można również mrozić, ale jeśli masz małą zamrażarkę lub duże ilości botwinki, ta metoda może okazać się dla Ciebie lepsza.
obieraczka do warzyw, deska do krojenia, nóź, słoiki, nakrętki, garnek, miska
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6130
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8600
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6130
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8600
Składniki
Buraczki umyc, obrać i pokroić w paseczki. Botwinkę również drobno pokroić. Marchewkę pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na cienkie półplasterki na mandolinie. Czosnek i koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w misce i dodać do nich wodę, ocet, sol i cukier. Odstawić na około 30 minut aby warzywa wypuściły sok. Tak przygotowana botwinkę ciasno upchać w słoikach wraz z sokiem, który wypuściła. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 25 minut od czasu zagotowania się wody. Smacznego!