Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata na dłużej i na to aby móc cieszyć się smakiem tej pysznej i zdrowej zupy przez cały rok. Botwinkę można również mrozić, ale jeśli masz małą zamrażarkę lub duże ilości botwinki, ta metoda może okazać się dla Ciebie lepsza.
obieraczka do warzyw, deska do krojenia, nóź, słoiki, nakrętki, garnek, miska
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 111
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 360
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 241
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3452
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 111
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 360
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 241
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3452
Składniki
Buraczki umyc, obrać i pokroić w paseczki. Botwinkę również drobno pokroić. Marchewkę pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na cienkie półplasterki na mandolinie. Czosnek i koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w misce i dodać do nich wodę, ocet, sol i cukier. Odstawić na około 30 minut aby warzywa wypuściły sok. Tak przygotowana botwinkę ciasno upchać w słoikach wraz z sokiem, który wypuściła. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 25 minut od czasu zagotowania się wody. Smacznego!