Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata na dłużej i na to aby móc cieszyć się smakiem tej pysznej i zdrowej zupy przez cały rok. Botwinkę można również mrozić, ale jeśli masz małą zamrażarkę lub duże ilości botwinki, ta metoda może okazać się dla Ciebie lepsza.
obieraczka do warzyw, deska do krojenia, nóź, słoiki, nakrętki, garnek, miska
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1167
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 132
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 450
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1167
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 132
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 450
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Buraczki umyc, obrać i pokroić w paseczki. Botwinkę również drobno pokroić. Marchewkę pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na cienkie półplasterki na mandolinie. Czosnek i koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w misce i dodać do nich wodę, ocet, sol i cukier. Odstawić na około 30 minut aby warzywa wypuściły sok. Tak przygotowana botwinkę ciasno upchać w słoikach wraz z sokiem, który wypuściła. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 25 minut od czasu zagotowania się wody. Smacznego!