Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata na dłużej i na to aby móc cieszyć się smakiem tej pysznej i zdrowej zupy przez cały rok. Botwinkę można również mrozić, ale jeśli masz małą zamrażarkę lub duże ilości botwinki, ta metoda może okazać się dla Ciebie lepsza.
obieraczka do warzyw, deska do krojenia, nóź, słoiki, nakrętki, garnek, miska
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25012
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25012
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Składniki
Buraczki umyc, obrać i pokroić w paseczki. Botwinkę również drobno pokroić. Marchewkę pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na cienkie półplasterki na mandolinie. Czosnek i koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w misce i dodać do nich wodę, ocet, sol i cukier. Odstawić na około 30 minut aby warzywa wypuściły sok. Tak przygotowana botwinkę ciasno upchać w słoikach wraz z sokiem, który wypuściła. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 25 minut od czasu zagotowania się wody. Smacznego!