Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata na dłużej i na to aby móc cieszyć się smakiem tej pysznej i zdrowej zupy przez cały rok. Botwinkę można również mrozić, ale jeśli masz małą zamrażarkę lub duże ilości botwinki, ta metoda może okazać się dla Ciebie lepsza.
obieraczka do warzyw, deska do krojenia, nóź, słoiki, nakrętki, garnek, miska
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 257
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 257
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Składniki
Buraczki umyc, obrać i pokroić w paseczki. Botwinkę również drobno pokroić. Marchewkę pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na cienkie półplasterki na mandolinie. Czosnek i koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w misce i dodać do nich wodę, ocet, sol i cukier. Odstawić na około 30 minut aby warzywa wypuściły sok. Tak przygotowana botwinkę ciasno upchać w słoikach wraz z sokiem, który wypuściła. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 25 minut od czasu zagotowania się wody. Smacznego!