Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i korzenie znanego i lubianego buraka ćwikłowego. Botwinka to samo zdrowie, ale nie dla wszystkich! – tak określana jest zupa z tego warzywa. Posiada liczne właściwości i wartości odżywcze. Niestety, zupa ta ma też przeciwwskazanie. Nie powinny jej spożywać osoby chore na cukrzycę i kamicę nerkową.
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 840
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 259
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 422
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 840
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 259
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 422
Składniki
Botwinkę pokroić w odpowiadające wielkości kawałki (np. w kostkę łodygi, a liście w paski). Czosnek pokroić w cieńkie talarki. Pokrojone składniki mieszać.
Wymieszane składniki botwinki nakładać do wyparzonych słoików, lekko ugniatając, aby powstała przestrzeńod górnej krawędzi ok. 3 cm.
Zalewę wraz ze składnikami do niej, zagotować. Zalewając gorącą botwinkę, dodawać 1 łyżkę stołową oliwy i zakręcać dekielki. Do ciepłej wody wkładać słoiki z zawartością botwinki i pasteryzować ok. 20 minut od zagotowania wody w garnku. Wyciągnąć z garnka i ochłodzić.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 369
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 211