Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do obiadu jak i przekąska na imprezę.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
Kwiat brokuła oddzielić od łodyszki ( łodyszką nakarmić np. królika ), kwiat podzielić na małe różyczki, dokładnie umyć i osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Ułożyć do połowy w słoikach dodając do każdego gałązki kopru z nasionami, kilka plasterków czosnku, kilka plastrów chrzanu, 2 liście laurowe, 1/4 łyżeczki białej gorczycy I kilka ziaren ziela angielskiego. Odmierzyć 1 litr wody na zalewę i zagotować, dodać Sól i cukier podgrzewać ciągle mieszając aż, się rozpuszczą. Odstawić i dodać 3_4 szklanki octu, zamieszać i odstawić. Słoikach uzupełnić brokułem do pełna i zalać zalewą. Zamknąć słoikach, ustawić w kociołku z ciepłą wodą, pasteryzować w wodnej kąpieli przez 10 min w temperaturze bliskiej wrzenia.