Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do obiadu jak i przekąska na imprezę.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4669
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4669
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1878
Składniki
Kwiat brokuła oddzielić od łodyszki ( łodyszką nakarmić np. królika ), kwiat podzielić na małe różyczki, dokładnie umyć i osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Ułożyć do połowy w słoikach dodając do każdego gałązki kopru z nasionami, kilka plasterków czosnku, kilka plastrów chrzanu, 2 liście laurowe, 1/4 łyżeczki białej gorczycy I kilka ziaren ziela angielskiego. Odmierzyć 1 litr wody na zalewę i zagotować, dodać Sól i cukier podgrzewać ciągle mieszając aż, się rozpuszczą. Odstawić i dodać 3_4 szklanki octu, zamieszać i odstawić. Słoikach uzupełnić brokułem do pełna i zalać zalewą. Zamknąć słoikach, ustawić w kociołku z ciepłą wodą, pasteryzować w wodnej kąpieli przez 10 min w temperaturze bliskiej wrzenia.