Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki mają wyraźny smak, ale nie są ostre.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4178
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30118
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4178
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30118
Składniki
Buraczki ugotować w łupinach. Obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Przygotować zalewę- wszystkie składniki zagotować i gotować ok. 10 minut.
Następnie zalewę przecedzić i wlać do startych buraczków, zostawiając to na ok. 10 godzin raz po raz przemieszać w tym czasie kilka razy. W zależności ile mamy czasu na tyle odstawiamy. Raz buraczki stały mi 6 godzin, innym razem 14. Generalnie chodzi o to, aby "przeżarły" się tą zalewą.
Buraczki nakładać do słoików, zakręcać i pasteryzować. od 10 - 20 minut. Jeżeli buraczki puściły dużo soku to możemy je delikatnie odcedzić. Sok z buraczków zagotować. Wlewać do słoiczków, zakręcać i odwrócić do góry dnem aż do ostygnięcia.