Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki mają wyraźny smak, ale nie są ostre.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 823
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1434
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 823
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1434
Składniki
Buraczki ugotować w łupinach. Obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Przygotować zalewę- wszystkie składniki zagotować i gotować ok. 10 minut.
Następnie zalewę przecedzić i wlać do startych buraczków, zostawiając to na ok. 10 godzin raz po raz przemieszać w tym czasie kilka razy. W zależności ile mamy czasu na tyle odstawiamy. Raz buraczki stały mi 6 godzin, innym razem 14. Generalnie chodzi o to, aby "przeżarły" się tą zalewą.
Buraczki nakładać do słoików, zakręcać i pasteryzować. od 10 - 20 minut. Jeżeli buraczki puściły dużo soku to możemy je delikatnie odcedzić. Sok z buraczków zagotować. Wlewać do słoiczków, zakręcać i odwrócić do góry dnem aż do ostygnięcia.