Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne buraczki na zimę.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Składniki
Wykonanie: Buraczki umyć i nie obrane włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie buraczki obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z solą , pieprzem, cukrem, kminkiem i kwaskiem. Połączyć z rozdrobnionym czosnkiem i przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić. Pasteryzować około 20 minut. Odwrócić do góry dnem i ostudzić. Przenieść do piwnicy, używać np. do zup, mięs i sałatek.