Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne buraczki na zimę.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 363
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 457
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 363
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 457
Składniki
Wykonanie: Buraczki umyć i nie obrane włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie buraczki obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z solą , pieprzem, cukrem, kminkiem i kwaskiem. Połączyć z rozdrobnionym czosnkiem i przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić. Pasteryzować około 20 minut. Odwrócić do góry dnem i ostudzić. Przenieść do piwnicy, używać np. do zup, mięs i sałatek.