Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 4072
Dodano: 27.09.2017
Odsłon: 13106
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
W garnku zagotowałam zalewę (bez octu), dodałam posiekaną cebulę oraz czosnek (ewentualnie paprykę) - gotowałam około 5 - 7 minut.
Następnie do garnka wlałam ocet i dodałam starte buraczki, doprawiłam mielonym czarnym pieprzem doprowadziłam do wrzenia - gorącą sałatkę nałożyłam do czystych i wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręciłam i odstawiłam do góry dnem przykryte czystą ściereczką do wystudzenia. Gotowe przeniosłam w chłodne i ciemne miejsce na przechowanie.
Można zapasteryzować.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 29 września 2017Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam <3 Polecam pieczenie buraczków <3 Są o niebo lepsze w smaku ;) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz