Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki zamknięte w słoikach na zimowy barszczyk zapraszam po przepis.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2652
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 457
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 199
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6466
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 384
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2652
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 457
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 199
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6466
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 384
Składniki
Buraczki obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,łodyżki bez liści kroję w kostkę , na dno każdego słoika daję ziarna i czosnek ,buraczki układam w słoiczkach warstwowo raz wiórki buraczków raz łodyżki na sam wierzch daję plaster cebuli ,
Składniki zalewy gotuję i zalewam słoiki gorąca zakręcam ,pasteryzuję na mikro do 15 minut od momentu zagotowania wody ,dno garnka wykładam ściereczką by słoiki nie pękły ,gorące słoiki wyjmuję i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostygnięcia. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .