Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki do słoików na zimę idealne do dań mięsnych i rybnych. Można je podawać na ciepło i na zimno. Idealnie nadają się do surówki z dodatkiem jabłek,cebuli i natki pietruszki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 527
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 527
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 164
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę. Buraki szorujemy, gotujemy w łupinach. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy zimną zalewą i zostawiamy na całą noc. Na następny dzień wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut. Odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.