Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki do słoików na zimę idealne do dań mięsnych i rybnych. Można je podawać na ciepło i na zimno. Idealnie nadają się do surówki z dodatkiem jabłek,cebuli i natki pietruszki.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17409
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1104
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6309
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17409
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1104
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6309
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 588
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę. Buraki szorujemy, gotujemy w łupinach. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy zimną zalewą i zostawiamy na całą noc. Na następny dzień wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut. Odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.