Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki do słoików na zimę idealne do dań mięsnych i rybnych. Można je podawać na ciepło i na zimno. Idealnie nadają się do surówki z dodatkiem jabłek,cebuli i natki pietruszki.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 443
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2598
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38712
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1382
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 443
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2598
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38712
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1382
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę. Buraki szorujemy, gotujemy w łupinach. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy zimną zalewą i zostawiamy na całą noc. Na następny dzień wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut. Odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.