Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki do słoików na zimę idealne do dań mięsnych i rybnych. Można je podawać na ciepło i na zimno. Idealnie nadają się do surówki z dodatkiem jabłek,cebuli i natki pietruszki.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3099
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6412
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2546
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3099
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102031
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6412
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę. Buraki szorujemy, gotujemy w łupinach. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy zimną zalewą i zostawiamy na całą noc. Na następny dzień wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut. Odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.