Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki do słoików na zimę idealne do dań mięsnych i rybnych. Można je podawać na ciepło i na zimno. Idealnie nadają się do surówki z dodatkiem jabłek,cebuli i natki pietruszki.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Składniki
Z podanych składników ugotuj zalewę. Buraki szorujemy, gotujemy w łupinach. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy zimną zalewą i zostawiamy na całą noc. Na następny dzień wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut. Odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym ciemnym miejscu.