Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki na zimę do słoików idealne do obiadu, lub jako dodatek do surówek.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 536
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 733
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5277
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 536
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 733
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5277
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj, ostudź a następnie obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach . Przełóż do garnka dodaj cukier, ocet, sól, olej i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Buraczki przekładaj do słoików i szczelnie zamykaj. Pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem a następnie przechowuj w chłodnym miejscu.
Buraczki możesz podawać na ciepło i zimno lub jako dodatek do surówek z jabłkiem i cebulą.