Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki na zimę do słoików idealne do obiadu, lub jako dodatek do surówek.
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 56282
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 107
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1067
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 386
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28025
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 55
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 107
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1067
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 386
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28025
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 55
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj, ostudź a następnie obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach . Przełóż do garnka dodaj cukier, ocet, sól, olej i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Buraczki przekładaj do słoików i szczelnie zamykaj. Pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem a następnie przechowuj w chłodnym miejscu.
Buraczki możesz podawać na ciepło i zimno lub jako dodatek do surówek z jabłkiem i cebulą.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 172
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 117