Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki na zimę do słoików idealne do obiadu, lub jako dodatek do surówek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11178
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1350
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11178
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1350
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj, ostudź a następnie obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach . Przełóż do garnka dodaj cukier, ocet, sól, olej i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Buraczki przekładaj do słoików i szczelnie zamykaj. Pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem a następnie przechowuj w chłodnym miejscu.
Buraczki możesz podawać na ciepło i zimno lub jako dodatek do surówek z jabłkiem i cebulą.