Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przetwory ,buraczki na zimę robię dwiema sposobami jedne z papryką , a te drugie podaję przepis. Buraczki o łagodnym smaku ,po prostu pyszne.
garnek, nóż, tarka, miska, słoiki,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Buraki ugotować do miękkości, obrać ze skóry , zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier , kwasek lub ocet do smaku i wymieszać. Można dodać 1/2 łyżeczki kminki jak ktoś lubi ale nie koniecznie. Po wymieszaniu popróbować w razie potrzeby do smyczyć. Przełożyć do wyparzonych, czystych słoików i pasteryzować około 20 minut od zagotowania. Smacznego.
Buraczki gotowe.