Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przetwory ,buraczki na zimę robię dwiema sposobami jedne z papryką , a te drugie podaję przepis. Buraczki o łagodnym smaku ,po prostu pyszne.
garnek, nóż, tarka, miska, słoiki,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34710
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34710
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Buraki ugotować do miękkości, obrać ze skóry , zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier , kwasek lub ocet do smaku i wymieszać. Można dodać 1/2 łyżeczki kminki jak ktoś lubi ale nie koniecznie. Po wymieszaniu popróbować w razie potrzeby do smyczyć. Przełożyć do wyparzonych, czystych słoików i pasteryzować około 20 minut od zagotowania. Smacznego.
Buraczki gotowe.