Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przetwory ,buraczki na zimę robię dwiema sposobami jedne z papryką , a te drugie podaję przepis. Buraczki o łagodnym smaku ,po prostu pyszne.
garnek, nóż, tarka, miska, słoiki,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Składniki
Buraki ugotować do miękkości, obrać ze skóry , zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier , kwasek lub ocet do smaku i wymieszać. Można dodać 1/2 łyżeczki kminki jak ktoś lubi ale nie koniecznie. Po wymieszaniu popróbować w razie potrzeby do smyczyć. Przełożyć do wyparzonych, czystych słoików i pasteryzować około 20 minut od zagotowania. Smacznego.
Buraczki gotowe.