Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przetwory ,buraczki na zimę robię dwiema sposobami jedne z papryką , a te drugie podaję przepis. Buraczki o łagodnym smaku ,po prostu pyszne.
garnek, nóż, tarka, miska, słoiki,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 179
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 179
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Buraki ugotować do miękkości, obrać ze skóry , zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier , kwasek lub ocet do smaku i wymieszać. Można dodać 1/2 łyżeczki kminki jak ktoś lubi ale nie koniecznie. Po wymieszaniu popróbować w razie potrzeby do smyczyć. Przełożyć do wyparzonych, czystych słoików i pasteryzować około 20 minut od zagotowania. Smacznego.
Buraczki gotowe.