Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki tarte do obiadu

Buraczki tarte do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 3432

Nasze ulubione, tradycyjne, choć nieco musieliśmy „od cukrzyć”.

Składniki

  • 500 g buraczków podłużnych
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • ocet ryżowy
  • ksylitol
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Buraczki myjemy, każde z osobna owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 min w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Dodajemy olej, do smaku doprawiamy octem, ksylitolem, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń