Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisy siostry Anastazji to kopalnia pomysłów na prostą, zdrową, a zarazem smakowitą kuchnię. Na uwagę zasługują szczególnie tradycyjne przetwory, dzięki którym można na dłużej zachować wszystkie wartości odżywcze i walory organoleptyczne sezonowych owoców i warzyw. Buraczki z chrzanem na zimę siostry Anastazji to ćwikła wolna od konserwantów, wzmacniaczy smaku. Takie buraczki to znakomite źródło witamin i minerałów, na których niedobory jesteśmy narażeni w sezonie zimowym. Przede wszystkim jednak stanowią świetny dodatek do mięs, kasz, ziemniaków czy kanapek.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 491
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 828
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 491
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 828
Składniki
Umyj dokładnie buraki i ugotuj do miękkości. Ostudź. Korzeń chrzanu wyszoruj pod bieżącą wodą, osusz i bardzo cienko obierz. Obierz buraki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Chrzan zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wymieszaj chrzan z burakami i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Przygotuj kilka niewielkich słoików. Wyparz je dokładnie. Sprawdź, czy pokrywki nie są uszkodzone. Napełnij słoiki buraczkami z chrzanem i szczelnie zakręć. Wyłóż dno dużego garnka ściereczką (albo gumową wkładką) i ustaw słoiki w pewnej odległości od siebie. Zalej wodą w temperaturze pokojowej do 2/3 wysokości słoików. Zagotuj wodę. Gotuj przez około 20 minut. Zapasteryzowane buraczki z chrzanem siostry Anastazji odstaw do spiżarni lub w inne chłodne, suche miejsce be dostępu dziennego światła.