Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele sposobów na buraczki czerwone , oto mój kolejny przepis na pyszne buraczki na zimę. Dzisiaj serwuje buraczki proste w wykonaniu , ale za to bardzo smaczne. Takie buraczki polecam jako dodatek do obiadu.
garnek, tara, miska, słoiki, łyżka najlepiej drewniana, nóż,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8107
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 552
Składniki
Buraki dobrze opłukać, włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby buraki były zakryte, dodać soli i gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych również pokroić w kostkę. Ugotowane buraki odcedzić , przelać zimną wodą i obrać, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach , przełożyć do większej miski , dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Zakryć ścierką i odstawić na kilka godzin, ja odkładam na 3 godziny. Po tym czasie buraki włożyć ponownie do garnka i na małym ogniu doprowadzić do zagotowania co jakiś czas przemieszać, aby buraki się nie przypaliły. Po zagotowaniu gotować jeszcze około 5 -7 minut. zdjąć z ognia i przekładać do wyparzonych czystych słoików. Słoiki dobrze zakręcić i układać do góry dnem. Na drugi dzień słoiki można pasteryzować. ( ja pasteryzuję od momentu zagotowania 15 - 20 minut). Gotowe.