Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele sposobów na buraczki czerwone , oto mój kolejny przepis na pyszne buraczki na zimę. Dzisiaj serwuje buraczki proste w wykonaniu , ale za to bardzo smaczne. Takie buraczki polecam jako dodatek do obiadu.
garnek, tara, miska, słoiki, łyżka najlepiej drewniana, nóż,
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Składniki
Buraki dobrze opłukać, włożyć do garnka, wlać wodę tak, aby buraki były zakryte, dodać soli i gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych również pokroić w kostkę. Ugotowane buraki odcedzić , przelać zimną wodą i obrać, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach , przełożyć do większej miski , dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Zakryć ścierką i odstawić na kilka godzin, ja odkładam na 3 godziny. Po tym czasie buraki włożyć ponownie do garnka i na małym ogniu doprowadzić do zagotowania co jakiś czas przemieszać, aby buraki się nie przypaliły. Po zagotowaniu gotować jeszcze około 5 -7 minut. zdjąć z ognia i przekładać do wyparzonych czystych słoików. Słoiki dobrze zakręcić i układać do góry dnem. Na drugi dzień słoiki można pasteryzować. ( ja pasteryzuję od momentu zagotowania 15 - 20 minut). Gotowe.