Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z marchewką i cebulą na zimę do słoików to idealny dodatek do dań obiadowych.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1860
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5668
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5646
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1860
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5668
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5646
Składniki
Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki. Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie. Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do litrowych słoików. Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody. Przechowujemy w zimnym miejscu. Smacznego ;)