Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z marchewką i cebulą na zimę do słoików to idealny dodatek do dań obiadowych.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 307
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2175
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 307
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2175
Składniki
Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki. Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie. Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do litrowych słoików. Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody. Przechowujemy w zimnym miejscu. Smacznego ;)