Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No kto powiedział, że przetwory robi się na zimę? No kto?!? Zimą na zimę też można. tym bardziej korzystając z wielu promocji. No i znowu to słowo PROMOCJA! Psze Państwa, trza se w tym świecie jakoś radzić! A zaoszczędzone pieniądze na ten przykład przeznaczyć na jakąś fajną wycieczkę, chociażby do lasu :P A co! Hajs niech leci :P Pokrótce...PYSZNE! i już! Arek Gie
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Składniki
Buraki myjemy. Każdą sztukę owijamy w folię aluminiową i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy około 90 minut w temperaturze 200°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do garnka (dużego) wlewamy wodę, ocet, olej. Wsypujemy cukier, sól i pieprz. Cebulę siekamy, paprykę kroimy w kostkę lub paski. Wrzucamy do garnka i gotujemy około 10 minut od momentu zawrzenia. Następnie wrzucamy starte buraki i gotujemy przez kwadrans. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy cukrem, solą i pierzem. tak przygotowane buraczki przekładamy do dobrze wymytych słoików. Zakręcamy. Słoiki wekujemy w piekarniku. Wstawiamy słoiki do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 110°C. Od momentu nagrzania pieczemy 20-25 minut w trybie góra-dół. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.