Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wiadomo buraczki są bardzo zdrowe . Szczególnie polecane osobom z anemią , wspomagają odporność oraz między innymi poprawia pamięć . Zawierają magnez , potas , cynk żelazo , witaminy z grupy b , witaminę c , błonnik oraz inne cenne składniki potrzebne dla naszego zdrowia .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1621
Składniki
Buraczki myjemy i gotujemy do miękkości . Ja użyłam szybkowaru , więc proces trwał tylko 30 minut . Ugotowane buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy , osuszamy usuwamy nasiona i kroimy w krótsze paski . Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Z octu , cukru , soli oraz wody gotujemy zalewę . Po rozpuszczeniu się cukru dodajemy paprykę oraz cebulę i gotujemy około 10 minut na małym ogniu , mieszając . Następnie dodajemy starte buraczki i gotujemy jeszcze 5 minut mieszając . Możemy delikatnie doprawić do smaku pieprzem mielonym . Gorącą sałatkę wkładamy do słoików i mocno zakręcamy . Sałatka nie potrzebuje pasteryzowania . Ja zrobiłam z połowy porcji i wyszło mi 7 słoików różnej wielkości ( jak na zdjęciu )