Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 731
Dodano: 27.07.2020
Odsłon: 7292
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Buraczki myjemy i gotujemy do miękkości . Ja użyłam szybkowaru , więc proces trwał tylko 30 minut .
Ugotowane buraczki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Paprykę myjemy , osuszamy usuwamy nasiona i kroimy w krótsze paski .
Cebulę obieramy i kroimy w piórka .
Z octu , cukru , soli oraz wody gotujemy zalewę . Po rozpuszczeniu się cukru dodajemy paprykę oraz cebulę i gotujemy około 10 minut na małym ogniu , mieszając . Następnie dodajemy starte buraczki i gotujemy jeszcze 5 minut mieszając .
Możemy delikatnie doprawić do smaku pieprzem mielonym . Gorącą sałatkę wkładamy do słoików i mocno zakręcamy . Sałatka nie potrzebuje pasteryzowania .
Ja zrobiłam z połowy porcji i wyszło mi 7 słoików różnej wielkości ( jak na zdjęciu )
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Malgoskawkuchni 29 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Polecam :) Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 28 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Fajne.1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 28 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
muszą być pyszne:)
Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz