Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane buraczki są bardzo smaczne. Docelowo jest to dodatek do drugiego dania, do ziemniaków albo samodzielna przekąska. Pycha.
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 107
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1266
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 808
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 992
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 107
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1266
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 808
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 992
Składniki
Buraczki umyć i ugotować. Buraki, szczególnie te większe dość długo się gotują. Może to być 1 - 2 godziny. Najlepiej sprawdzić w czasie gotowania, czy są już gotowe. Przestudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę też pokroić w kostkę. Zagotować wodę z octem, olejem, cukrem i solą. Do gotującej się zaprawy dodać pokrojoną cebulę i gotować 10 min. Następnie dodać pokrojoną paprykę i gotować kolejne 10 min. Teraz dodać buraczki. Wszystko dokładnie pomieszać i też gotować 10 min. Przekładać do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcać. Wieczka też powinny być wyparzone. Odwracać do góry denkami i pozostawić do wystudzenia. Buraki nakładane do słoików powinny być gorące, dlatego najlepiej garnek trzymać cały czas na bardzo małym ogniu i od czasu do czasu pomieszać. Nie trzeba pasteryzować.