Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane buraczki są bardzo smaczne. Docelowo jest to dodatek do drugiego dania, do ziemniaków albo samodzielna przekąska. Pycha.
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 56336
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 669
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1294
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 691
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 311
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 112
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 669
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1294
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 691
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 311
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 112
Składniki
Buraczki umyć i ugotować. Buraki, szczególnie te większe dość długo się gotują. Może to być 1 - 2 godziny. Najlepiej sprawdzić w czasie gotowania, czy są już gotowe. Przestudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę też pokroić w kostkę. Zagotować wodę z octem, olejem, cukrem i solą. Do gotującej się zaprawy dodać pokrojoną cebulę i gotować 10 min. Następnie dodać pokrojoną paprykę i gotować kolejne 10 min. Teraz dodać buraczki. Wszystko dokładnie pomieszać i też gotować 10 min. Przekładać do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcać. Wieczka też powinny być wyparzone. Odwracać do góry denkami i pozostawić do wystudzenia. Buraki nakładane do słoików powinny być gorące, dlatego najlepiej garnek trzymać cały czas na bardzo małym ogniu i od czasu do czasu pomieszać. Nie trzeba pasteryzować.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 302
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 185