Przetwory Przepis na:
Buraki kiszone.

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 1361
Dodano: 09.12.2018
Odsłon: 11943
Składniki
- Buraki 1 kg.
- Woda mineralna lub przegotowana 1l.
- Sól morska 2 łyżki stołowe.
- Liście laurowe 4 szt.
- Ziele angielskie 8 szt.
- Pieprz czarny w ziarnach 20 szt.
- Majeranek 1 łyżka stołowa.
- Czosnek 6 ząbków.
- Słoiki 1l. 2 szt.
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć.
Przyprawy podzielić po równo i wrzucić do słoików.
Następnie wrzucamy buraki wraz z czosnkiem, zalewamy wodą tak aby buraki były przykryte.
Zakręcamy dokładnie i odstawiamy na minimum 7 dni.
Po tym czasie buraki są już ukiszone ale im dłużej zwlekamy z otwarciem tym lepiej.
Gotowe !!!
Komentarze do przepisu (0)