Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki kiszone, idealne na barszcz świąteczny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć. Przyprawy podzielić po równo i wrzucić do słoików. Następnie wrzucamy buraki wraz z czosnkiem, zalewamy wodą tak aby buraki były przykryte. Zakręcamy dokładnie i odstawiamy na minimum 7 dni. Po tym czasie buraki są już ukiszone ale im dłużej zwlekamy z otwarciem tym lepiej. Gotowe !!!