Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki kiszone, idealne na barszcz świąteczny.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 411
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8256
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13425
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 411
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8256
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13425
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć. Przyprawy podzielić po równo i wrzucić do słoików. Następnie wrzucamy buraki wraz z czosnkiem, zalewamy wodą tak aby buraki były przykryte. Zakręcamy dokładnie i odstawiamy na minimum 7 dni. Po tym czasie buraki są już ukiszone ale im dłużej zwlekamy z otwarciem tym lepiej. Gotowe !!!