Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki kiszone, idealne na barszcz świąteczny.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 96
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106829
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2064
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 96
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106829
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2064
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć. Przyprawy podzielić po równo i wrzucić do słoików. Następnie wrzucamy buraki wraz z czosnkiem, zalewamy wodą tak aby buraki były przykryte. Zakręcamy dokładnie i odstawiamy na minimum 7 dni. Po tym czasie buraki są już ukiszone ale im dłużej zwlekamy z otwarciem tym lepiej. Gotowe !!!