Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki kiszone, idealne na barszcz świąteczny.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10292
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2919
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2017
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10292
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2919
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2017
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
Składniki
Buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć. Przyprawy podzielić po równo i wrzucić do słoików. Następnie wrzucamy buraki wraz z czosnkiem, zalewamy wodą tak aby buraki były przykryte. Zakręcamy dokładnie i odstawiamy na minimum 7 dni. Po tym czasie buraki są już ukiszone ale im dłużej zwlekamy z otwarciem tym lepiej. Gotowe !!!