Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraki kiszone.

Buraki kiszone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 163 Ocena: 3954

Dodano:

Odsłon: 19921

Buraki kiszone, idealne na barszcz świąteczny.

Składniki

  • Buraki 1 kg.
  • Woda mineralna lub przegotowana 1l.
  • Sól morska 2 łyżki stołowe.
  • Liście laurowe 4 szt.
  • Ziele angielskie 8 szt.
  • Pieprz czarny w ziarnach 20 szt.
  • Majeranek 1 łyżka stołowa.
  • Czosnek 6 ząbków.
  • Słoiki 1l. 2 szt.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraki kiszone.

Przygotowanie

  1. Buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
    Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć.
    Przyprawy podzielić po równo i wrzucić do słoików.
    Następnie wrzucamy buraki wraz z czosnkiem, zalewamy wodą tak aby buraki były przykryte.
    Zakręcamy dokładnie i odstawiamy na minimum 7 dni.
    Po tym czasie buraki są już ukiszone ale im dłużej zwlekamy z otwarciem tym lepiej.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń