Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jest okazją do zaopatrzenia naszych domowych spiżarni w różne delicje. Jednym z takich dodatków są buraki gotowane w zalewie octowej. I oto moja propozycja w tym temacie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 112
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Myjemy dokładnie buraki nie obieramy, wkładamy do garnka zalewamy wodą, sypiemy sól i gotujemy do miękkości. Jak buraki są miekkie wyjmujemy i zostawiamy do wystygnięcia potem obieramy ze skóry a jest to bardzo łatwe.
Gdy buraki są chłodne i bez skórki zaczymamy ścierać buraki na dużych oczkach. Następnie obieramy cebulę i kroimy w piórka dodajemy do buraków . Dodajemy ziele angielskie, sól i pieprz do smaku oraz olej.
Wlewamy ocet do garnka, dodajemy cukier liść laurowy i gotujemy. Gorący ocet wlewamy do buraków i gotujemy przez około 30 minut by smaki się przeniknęły. Gorące buraki nakładamy do słoików razem z zalewą zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
I oto mamy koniec naszej pracy i zapraszam do smakowania. Smacznego