Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień jest okazją do zaopatrzenia naszych domowych spiżarni w różne delicje. Jednym z takich dodatków są buraki gotowane w zalewie octowej. I oto moja propozycja w tym temacie.
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 335
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 876
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 316
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 132
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 335
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 876
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 316
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 132
Składniki
Myjemy dokładnie buraki nie obieramy, wkładamy do garnka zalewamy wodą, sypiemy sól i gotujemy do miękkości. Jak buraki są miekkie wyjmujemy i zostawiamy do wystygnięcia potem obieramy ze skóry a jest to bardzo łatwe.
Gdy buraki są chłodne i bez skórki zaczymamy ścierać buraki na dużych oczkach. Następnie obieramy cebulę i kroimy w piórka dodajemy do buraków . Dodajemy ziele angielskie, sól i pieprz do smaku oraz olej.
Wlewamy ocet do garnka, dodajemy cukier liść laurowy i gotujemy. Gorący ocet wlewamy do buraków i gotujemy przez około 30 minut by smaki się przeniknęły. Gorące buraki nakładamy do słoików razem z zalewą zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
I oto mamy koniec naszej pracy i zapraszam do smakowania. Smacznego