Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dziecko bez opamiętania zajadałam się zasmażanymi burakami. Dziś za nimi nie przepadam, ale te w occie, starte na wiórki mogłabym jeść łyżkami i wciąż czułabym niedosyt. To najpyszniejsze buraki ze słoika jakie robiłam. Bez zbędnych dodatków, długiej listy składników, proste w wykonaniu i takie smaczne :)
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1150
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 112
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10601
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1150
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 112
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10601
Składniki
Buraki obrać i ugotować w całości. Wystudzić i zetrzeć na grube wiórki ręcznie lub w robicie. Starte buraki nałożyć do czystych, wyparzonych słoików. Składniki zalewy zagotować. Buraki zalać gorącą zalewą. Słoiki zakręcić. Buraki w słoikach pasteryzować przez ok. 25 minut. Po wystudzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.