Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14606
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19669
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14606
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19669
Składniki
Pomidory układa się w słoikach. Dodaje się jeszcze tradycyjnie gorczycę, liść i ziele angielskie. Jeśli jeden słoik jest o pojemności 1 l, potrzebujemy 1 łyżkę soli w zalewie. Wodę z solą się zagotowuje, gorącą wodą zalewa się pomidory, słoiki wstawia się do garnka do pasteryzacji z zagotowaną wodą. Wystarczy 15 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)