Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9268
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3129
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1210
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 253
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9268
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3129
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1210
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 253
Składniki
Pomidory układa się w słoikach. Dodaje się jeszcze tradycyjnie gorczycę, liść i ziele angielskie. Jeśli jeden słoik jest o pojemności 1 l, potrzebujemy 1 łyżkę soli w zalewie. Wodę z solą się zagotowuje, gorącą wodą zalewa się pomidory, słoiki wstawia się do garnka do pasteryzacji z zagotowaną wodą. Wystarczy 15 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)