Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17774
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 390
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5017
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2688
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17774
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 390
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5017
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2688
Składniki
Pomidory układa się w słoikach. Dodaje się jeszcze tradycyjnie gorczycę, liść i ziele angielskie. Jeśli jeden słoik jest o pojemności 1 l, potrzebujemy 1 łyżkę soli w zalewie. Wodę z solą się zagotowuje, gorącą wodą zalewa się pomidory, słoiki wstawia się do garnka do pasteryzacji z zagotowaną wodą. Wystarczy 15 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)