Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawne sposoby na przechowywanie pomidorów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 589
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 589
Składniki
Pomidory układa się w słoikach. Dodaje się jeszcze tradycyjnie gorczycę, liść i ziele angielskie. Jeśli jeden słoik jest o pojemności 1 l, potrzebujemy 1 łyżkę soli w zalewie. Wodę z solą się zagotowuje, gorącą wodą zalewa się pomidory, słoiki wstawia się do garnka do pasteryzacji z zagotowaną wodą. Wystarczy 15 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)