Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16924
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16924
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24596
Składniki
Wykonanie: Cebulki obrać, zalać wodą następnie odstawić na 12 godzin. Po czym odcedzić, przygotować taką samą solankę i odstawić ponownie na 48 godzin. Po tym czasie przygotować zalewę z podanych składników, przykryć i wystudzić. Cebulki odcedzić, wypłukać i ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać zimną zalewą. Słoiki włożyć do rondelka z zimną wodą, pasteryzować przez około 20 minut. Podawać po upływie trzech miesięcy do mięs i wędlin.