Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14128
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6482
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14128
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6482
Składniki
Wykonanie: Cebulki obrać, zalać wodą następnie odstawić na 12 godzin. Po czym odcedzić, przygotować taką samą solankę i odstawić ponownie na 48 godzin. Po tym czasie przygotować zalewę z podanych składników, przykryć i wystudzić. Cebulki odcedzić, wypłukać i ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać zimną zalewą. Słoiki włożyć do rondelka z zimną wodą, pasteryzować przez około 20 minut. Podawać po upływie trzech miesięcy do mięs i wędlin.