Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8474
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8474
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 542
Składniki
Wykonanie: Cebulki obrać, zalać wodą następnie odstawić na 12 godzin. Po czym odcedzić, przygotować taką samą solankę i odstawić ponownie na 48 godzin. Po tym czasie przygotować zalewę z podanych składników, przykryć i wystudzić. Cebulki odcedzić, wypłukać i ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać zimną zalewą. Słoiki włożyć do rondelka z zimną wodą, pasteryzować przez około 20 minut. Podawać po upływie trzech miesięcy do mięs i wędlin.