Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna z cukinią, marchewką, cebulą do słoików na zimę idealna do dań mięsnych rybnych jako przystawka.Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 214
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34108
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 510
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3224
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 214
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34108
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 510
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3224
Składniki
Cukinię i marchewkę umyj, osusz i zetrzyj na tarce na plasterki.Cebule i czosnek obierz i pokrój w pół plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dodaj sól.
Składniki na zalewę zagotuj, na wrzącą zalewę wrzuć pokrojone warzywa i gotuj około 5 minut. Chrupiące i gorące warzywa wkładaj do słoików razem z zalewą. Słoiki zakręć odwróć do góry dnem, zostaw do wystygnięcia. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Słoików z sałatką nie musisz pasteryzować. Polecam jest pyszna.