Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna z cukinią, marchewką, cebulą do słoików na zimę idealna do dań mięsnych rybnych jako przystawka.Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 509
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 509
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Składniki
Cukinię i marchewkę umyj, osusz i zetrzyj na tarce na plasterki.Cebule i czosnek obierz i pokrój w pół plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dodaj sól.
Składniki na zalewę zagotuj, na wrzącą zalewę wrzuć pokrojone warzywa i gotuj około 5 minut. Chrupiące i gorące warzywa wkładaj do słoików razem z zalewą. Słoiki zakręć odwróć do góry dnem, zostaw do wystygnięcia. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Słoików z sałatką nie musisz pasteryzować. Polecam jest pyszna.