Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna z cukinią, marchewką, cebulą do słoików na zimę idealna do dań mięsnych rybnych jako przystawka.Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Cukinię i marchewkę umyj, osusz i zetrzyj na tarce na plasterki.Cebule i czosnek obierz i pokrój w pół plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dodaj sól.
Składniki na zalewę zagotuj, na wrzącą zalewę wrzuć pokrojone warzywa i gotuj około 5 minut. Chrupiące i gorące warzywa wkładaj do słoików razem z zalewą. Słoiki zakręć odwróć do góry dnem, zostaw do wystygnięcia. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Słoików z sałatką nie musisz pasteryzować. Polecam jest pyszna.