Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka warzywna z cukinią, marchewką, cebulą do słoików na zimę idealna do dań mięsnych rybnych jako przystawka.Przepis pochodzi ze starego zeszytu babci.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13253
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13253
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Cukinię i marchewkę umyj, osusz i zetrzyj na tarce na plasterki.Cebule i czosnek obierz i pokrój w pół plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dodaj sól.
Składniki na zalewę zagotuj, na wrzącą zalewę wrzuć pokrojone warzywa i gotuj około 5 minut. Chrupiące i gorące warzywa wkładaj do słoików razem z zalewą. Słoiki zakręć odwróć do góry dnem, zostaw do wystygnięcia. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Słoików z sałatką nie musisz pasteryzować. Polecam jest pyszna.