Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 7435
Dodano: 06.08.2018
Odsłon: 930
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Z podanej ilosci wychodzi 10 sloików 200 ml.
Sok z porzeczek gotowac do zredukowania na ok. 200 ml.
Obrac cebule i pokroic w piórka, imbir i papryczke chili drobno posiekac i smazyc w malej ilosci oliwy, nastepnie dodac porzeczki i ew. drobno pokrojone jablka, zredukowany sok z porzeczki, wszystkie przyprawy, sok pomaranczowy i cytrynowy oraz porzeczkowy ocet balsamiczny.
* Przepis na wlasny porzeczkowy ocet balsamiczny:
https://smaker.pl/przepis-ocet-balsamiczny-z-czarnej-porzeczki,165159,konhambos.html
Na koniec dodac cukier i cukier zelujacy i gotowac tak dlugo, az owoce sie rozgotuja (ok. 20 minut)
Przelac do wysterylizowanych sloików i postawic do góry dnem do wystygniecia.
Chutney pasuje do serów, kanapek, do mies, potraw z grilla, do sosów.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

terwol 07 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
swietny przepis Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 06 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszny Chutney,akurat na sezon grillowy.:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 06 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Nigdy nie jadlam a wyglada bardzo smacznie! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 06 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Jakie bogactwo smaków, mniam ;-D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 06 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Cuda powstają w Twojej kuchni :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz