Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na przepisy z rabarbaru.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5804
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12388
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 300
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5804
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12388
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 300
Składniki
Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i wymieszać ze sparzonymi rodzynkami. Przełożyć do rondelka, dodać zmiażdżony czosnek, cebulę i przyprażyć na sucho. Następnie dodać resztę składników, doprawić do smaku według uznania i gotować przez 60 minut stale mieszając (chutney możemy zmiksować lecz nie koniecznie). Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut. Wspaniale nadaje się do gulaszów i potraw mięsnych.