Do góry

Przetwory Przepis na:

Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 2512 Ocena: 18149

Dodano:

Odsłon: 804

Przyszedł czas na przepisy z rabarbaru.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chutney z rabarbaru

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i wymieszać ze sparzonymi rodzynkami. Przełożyć do rondelka, dodać zmiażdżony czosnek, cebulę i przyprażyć na sucho. Następnie dodać resztę składników, doprawić do smaku według uznania i gotować przez 60 minut stale mieszając (chutney możemy zmiksować lecz nie koniecznie). Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut. Wspaniale nadaje się do gulaszów i potraw mięsnych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń