Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na przepisy z rabarbaru.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 683
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8775
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 683
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8775
Składniki
Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i wymieszać ze sparzonymi rodzynkami. Przełożyć do rondelka, dodać zmiażdżony czosnek, cebulę i przyprażyć na sucho. Następnie dodać resztę składników, doprawić do smaku według uznania i gotować przez 60 minut stale mieszając (chutney możemy zmiksować lecz nie koniecznie). Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut. Wspaniale nadaje się do gulaszów i potraw mięsnych.