Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Składniki
Cukinię obrać i pokroić w plastry ok 1cm. Przy pomocy okrągłej foremki powycinać środki z pestkami. Każdy plaster pokroić na 8 części, tak, żeby kształtem przypominały pokrojone kawałki ananasa. Do przegotowanej, wystudzonej wody dodać kwasek cytrynowy i włożyć pokrojone kawałki cukinii. Pozostawić do następnego dnia. Wyjąć z zalewy kawałki cukinii. Zalewę zagotować z cukrem, pokrojonymi na 4 części plastrami ananasa, cynamonem, kurkumą, goździkami. Do gotującego się wywaru dodać kawałki cukinii i gotować ok 5-7 min. Cukinia musi stać się szklista. Gorącą cukinię przełożyć do wyparzonych słoików. Do każdego słoika włożyć kawałki ananasa, goździki. Pozalewać wywarem. Słoiki pozamykać przykrywkami, wcześniej też wyparzonymi. Słoiki przełożyć do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody prawie pod wieczka. Woda powinna być w zbliżonej temperaturze do temperatury słoików, bo inaczej popękają. Gotować ok 5 min od zagotowania się wody. Pozostawić w garnku do wystudzenia. Gotowe, można schować do spiżarni. Smacznego.