Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po kubańsku to propozycja na przekąskę albo dodatek do dań na ciepło. Ma słodko-ostry smak, który pasuje do wielu posiłków.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 459
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4347
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3590
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 459
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4347
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3590
Składniki
Cukinię umyj i odkrój końcówki. Pokrój w plastry, grubość zależy od twoich preferencji. Przełóż do dużej miski. Zasyp solą, zamieszaj i zostaw tak na kilkanaście minut. Po tym czasie odlej wodę, która zebrała się na dnie. Po odsączeniu cukinia jest gotowa.
Do cukinii dodaj posiekaną w piórka cebulę i papryczkę chili. Szczypior pokrój drobno i posyp warzywa. Całość wymieszaj.
Wymieszaj oliwę, miód, musztardę, ocet lub sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Polej sosem cukinię po kubańsku tuż przed podaniem.