Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po kubańsku to propozycja na przekąskę albo dodatek do dań na ciepło. Ma słodko-ostry smak, który pasuje do wielu posiłków.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 114
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5686
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2716
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 114
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5686
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2716
Składniki
Cukinię umyj i odkrój końcówki. Pokrój w plastry, grubość zależy od twoich preferencji. Przełóż do dużej miski. Zasyp solą, zamieszaj i zostaw tak na kilkanaście minut. Po tym czasie odlej wodę, która zebrała się na dnie. Po odsączeniu cukinia jest gotowa.
Do cukinii dodaj posiekaną w piórka cebulę i papryczkę chili. Szczypior pokrój drobno i posyp warzywa. Całość wymieszaj.
Wymieszaj oliwę, miód, musztardę, ocet lub sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Polej sosem cukinię po kubańsku tuż przed podaniem.