Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia w tym wykonaniu jest przepyszna,aromatyczna,chrupiąca,smakowita… Polecam serdecznie smakoszom cukinii i selerowych naci:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 401
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 60
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 130
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 401
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 60
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 130
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Umytą cukinię pokroić w paski,grubość jaką chcemy. Marchew i cebulkę pokroić w cieńkie paski. Jeśli cukinia ma już pestki należy je wykroić.Moja nie miała. Na spod słoika 0/5 l,dać seler,po plasterku marchewki i cebulki. Włożyć pokrojoną cukinię,zalać gotującą zalewą. Wytrzeć boki słoika zakręcić i dać do garnka wyłożonego na spodzie ściereczką. Słoiki zalać wodą tak by 2cm było ponad....pasteryzować poł godz.od momentu zagotowania. Gorące wyjmować i obracać do góry dnem. Smacznego życzę!