Do góry

Przetwory Przepis na:

Cukinia w octowej zalewie i nacią selera.

Cukinia w octowej zalewie i nacią selera.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15638

Dodano:

Odsłon: 894

Cukinia w tym wykonaniu jest przepyszna,aromatyczna,chrupiąca,smakowita… Polecam serdecznie smakoszom cukinii i selerowych naci:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą cukinię pokroić w paski,grubość jaką chcemy.
    Marchew i cebulkę pokroić w cieńkie paski.
    Jeśli cukinia ma już pestki należy je wykroić.Moja nie miała.

    Na spod słoika 0/5 l,dać seler,po plasterku marchewki i cebulki.
    Włożyć pokrojoną cukinię,zalać gotującą zalewą.

    Wytrzeć boki słoika zakręcić i dać do garnka wyłożonego na spodzie ściereczką.
    Słoiki zalać wodą tak by 2cm było ponad....pasteryzować poł godz.od momentu zagotowania.
    Gorące wyjmować i obracać do góry dnem.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń