Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukinia marynowana z miodem i rozmarynem ma ciekawy słodko-kwaśny smak. Świetnie sprawdza się jako warzywny dodatek do obiadu oraz jako składnik kanapek. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 744
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4874
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45562
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 744
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4874
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45562
Składniki
Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, następnie przycinamy na wysokość słoika i ciasto układamy.
Dodajemy po dwa obrane z łupiny ząbki czosnku do każdego ze słoików.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy olej, ocet, cukier, miód, przyprawy i suszony rozmaryn. Całość zagotowujemy. Gorącą zalewę przelewamy do słoików z cukinią. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy na noc do wystudzenia.
Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy. Cukinię marynowaną z miodem i rozmarynem przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu.