Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukinia marynowana z miodem i rozmarynem ma ciekawy słodko-kwaśny smak. Świetnie sprawdza się jako warzywny dodatek do obiadu oraz jako składnik kanapek. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 993
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4619
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1259
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 993
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4619
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1259
Składniki
Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, następnie przycinamy na wysokość słoika i ciasto układamy.
Dodajemy po dwa obrane z łupiny ząbki czosnku do każdego ze słoików.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy olej, ocet, cukier, miód, przyprawy i suszony rozmaryn. Całość zagotowujemy. Gorącą zalewę przelewamy do słoików z cukinią. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy na noc do wystudzenia.
Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy. Cukinię marynowaną z miodem i rozmarynem przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu.