Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo smaczna sałatka z cukinii, pieczarek i marchewki do słoików, na zimę.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2622
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4284
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102140
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6506
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2622
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4284
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102140
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6506
Składniki
Pieczarki myjemy. W dużym garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i wrzucamy je na wrzątek. Blanszujemy grzyby 5 minut, odcedzamy, studzimy. Cukinię myjemy, obieramy (można zaprawić ją ze skórką) i kroimy w plastry grubości 0,5 cm. Marchew również obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Przestudzone pieczarki, jeśli są duże przekrawamy na pół, małe zostawiamy całe. Koperek siekamy dosyć drobno.
Wszystkie warzywa łączymy w dużej misce, dodajemy do nich składniki marynaty. Mieszamy całość i odstawiamy na 1/2 godziny, aby warzywa puściły sok. W tym czasie przygotowujemy słoiki- myjmy je i wyparzamy. Gotową sałatkę przekładamy do słoików dosyć ciasno i zalewamy powstałym sosem. Na koniec pasteryzujemy słoiki 15 -20 minut.
Sałatka cukiniowo-pieczarkowa gotowa!