Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo smaczna sałatka z cukinii, pieczarek i marchewki do słoików, na zimę.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 451
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 451
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 100
Składniki
Pieczarki myjemy. W dużym garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i wrzucamy je na wrzątek. Blanszujemy grzyby 5 minut, odcedzamy, studzimy. Cukinię myjemy, obieramy (można zaprawić ją ze skórką) i kroimy w plastry grubości 0,5 cm. Marchew również obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Przestudzone pieczarki, jeśli są duże przekrawamy na pół, małe zostawiamy całe. Koperek siekamy dosyć drobno.
Wszystkie warzywa łączymy w dużej misce, dodajemy do nich składniki marynaty. Mieszamy całość i odstawiamy na 1/2 godziny, aby warzywa puściły sok. W tym czasie przygotowujemy słoiki- myjmy je i wyparzamy. Gotową sałatkę przekładamy do słoików dosyć ciasno i zalewamy powstałym sosem. Na koniec pasteryzujemy słoiki 15 -20 minut.
Sałatka cukiniowo-pieczarkowa gotowa!