Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej hej to znowu ja wiecie co chyba buraki dziś w nocy będą mi się śniły może to nie dużo ale na mój stan zdrowia to jednak za dużo, w sumie przerobiłam 12 kg. Podam wam przepis na ćwikłę do słoików przepis dała mi mama
Ćwikła z chrzanem pojawia się na naszym stole dość często, a na Wielkanoc – t...
Odsłon: 13132
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 184
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1396
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 414
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3602
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 598
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1396
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 414
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3602
Szybkie i proste w przygotowaniu pomarańczowe babeczki idealne do koszyczka l...
Odsłon: 598
Składniki
Buraczki umyć i ugotować do miękkości, z ugotowanych odlać wodę i pozostawić je do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu w buraczkach odciąć końce a następnie za pomocą rąk oczyścić ze skórki ( gdy buraczki są dobrze ugotowane skórka schodzi praktycznie po dotknięciu palcami ). Obrane - oczyszczone buraczki zetrzeć na tarce do ziemniaków
Gdy mamy starte już wszystkie buraczki wtedy wsypać sól, cukier i wlać ocet całość dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników ze sobą, jak już wszystko wymieszane wtedy przełożyć chrzan ze słoiczków do buraków i również wymieszać do połączenia się składników. Gotowe buraczki z chrzanem przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Jak już się zagotuje woda ze słoikami zmniejszyć ogień i pasteryzować 15 minut. Po ugotowaniu pozostawić w garnku do całkowitego ostygnięcia
Ostygnięte słoiki z wklęśniętą pokrywką do środka ( to znak że dobrze są za pasteryzowane ) przenieść do piwnicy lub pozostawić w ciemnym chłodnym miejscu, nie wiem jak długo wytrzymują mama mówiła że nie psują się po pasteryzacji. taka swojska ćwikła to świetny dodatek do mięs i nie tylko. Mąż jadł na kolację do kiełbasy na gorąco i stwierdził że wyszła mega. Z podanych składników wyszło mi 12 słoików różnej wielkości
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 360
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 208