Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytryna z pomarańczą, przygotowane w ten sposób są idealne do herbaty nie tylko zimą, ale przez cały rok. Dodatkowo wytwarza się pyszny syrop, który również dolewam do herbaty. Używam nie tylko do zwykłej herbaty, ale też do zielonej, owocowej, do ziół i do wody. Zawsze mam w lodówce.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 245
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 148
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 245
Składniki
Cytrynę i pomarańczę dobrze wyczyścić. Ja wkładam do wody z dodatkiem octu na 2-3 minuty. Następnie myję w ciepłej wodzie. Po umyciu wytrzeć ręcznikiem papierowym. Tak przygotowane owoce pokroić w plastry. Do wyparzonego słoika układamy plaster pomarańczy, zasypujemy łyżeczką cukru, następnie plaster cytryny i zasypujemy cukrem. Tak postępujemy, aż ułożymy wszystkie plastry. Zakręcamy słoik. Przechowujemy w lodówce.