Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytryna z pomarańczą, przygotowane w ten sposób są idealne do herbaty nie tylko zimą, ale przez cały rok. Dodatkowo wytwarza się pyszny syrop, który również dolewam do herbaty. Używam nie tylko do zwykłej herbaty, ale też do zielonej, owocowej, do ziół i do wody. Zawsze mam w lodówce.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Cytrynę i pomarańczę dobrze wyczyścić. Ja wkładam do wody z dodatkiem octu na 2-3 minuty. Następnie myję w ciepłej wodzie. Po umyciu wytrzeć ręcznikiem papierowym. Tak przygotowane owoce pokroić w plastry. Do wyparzonego słoika układamy plaster pomarańczy, zasypujemy łyżeczką cukru, następnie plaster cytryny i zasypujemy cukrem. Tak postępujemy, aż ułożymy wszystkie plastry. Zakręcamy słoik. Przechowujemy w lodówce.