Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wiśni i czekolady to strzał w 10 -tkę...polecam pyszny dżem wiśniowy z dodatkiem kakao. Sprawdzi się ze świeżym pieczywem ale też jako dodatek do naleśników, lodów czy deserów
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Wiśnie należy umyc i wydrylować. Przełozyć do garnka z grubym dnem, zasypać cukrem, wymieszać i gotować na małym ogniu ok. 1,5 godz. od czasu do czasu mieszając. Wystudzić, wstawic do lodówki. Na drugi dzień ponownie gotować na małym ogniu ok. 2 godz, od czasu do czasu mieszając. Wystudzić, wstawic do lodówki. Kolejnego dnia wiśnie zagotować, dodac cukier waniliowy, kakao (rozpuszczone w wodzie aby nie było grudek) i amaretto. Wszystko9e wymieszac i gotowac jeszcze ok. 10 min. Mój dżem był dosyć rzadki, więc połowę zmiksowałam blenderem na gładką masę. Gorący dżem przełożyc do słoików, porządnie zakręcić, odwrócic słoiki na ok. 20 min pokrywką do dołu. Następnie zostawić do wystudzenia. Smacznego :-)