Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta do słoików pyszny dodatek do obiadów
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 151
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 837
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14281
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 151
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 837
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14281
Składniki
Z kapusty wycinam głąb drobno szatkuje sole i odstawiam na 2 godziny. Cebule kroje w kostkę, marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy daje do garnka wodę ,ocet ,cukier gotuje na gorącą zalewę wrzucam kapustę marchew ,cebulę ziarna pieprzu i ziela angielskiego warzywa gotuje 20 -30 minut od czasu do czasu m mieszam następnie gorące nakładam do słoików szczelnie zakręcam.
Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .