Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta do słoików pyszny dodatek do obiadów
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Z kapusty wycinam głąb drobno szatkuje sole i odstawiam na 2 godziny. Cebule kroje w kostkę, marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy daje do garnka wodę ,ocet ,cukier gotuje na gorącą zalewę wrzucam kapustę marchew ,cebulę ziarna pieprzu i ziela angielskiego warzywa gotuje 20 -30 minut od czasu do czasu m mieszam następnie gorące nakładam do słoików szczelnie zakręcam.
Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .