Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta do słoików pyszny dodatek do obiadów
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6007
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9050
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8443
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5798
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6007
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9050
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8443
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5798
Składniki
Z kapusty wycinam głąb drobno szatkuje sole i odstawiam na 2 godziny. Cebule kroje w kostkę, marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach. Składniki zalewy daje do garnka wodę ,ocet ,cukier gotuje na gorącą zalewę wrzucam kapustę marchew ,cebulę ziarna pieprzu i ziela angielskiego warzywa gotuje 20 -30 minut od czasu do czasu m mieszam następnie gorące nakładam do słoików szczelnie zakręcam.
Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .